Latex Handschoenen

Filters
Latex handschoenen - ongepoederd - wit
100 ongepoederde latex onderzoekshandschoenen verkrijgbaar in de maten S, M en L
€4,79
Latex Handschoenen

Latex handschoenen worden gemaakt van natuurlijke rubber. Dit rubber wordt gewonnen uit rubberbomen in Brazilië. Ze zijn erg populair voor zowel medische als industriële toepassingen vanwege de hoge mate van bescherming die ze bieden. Latex handschoenen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor schoonmaakklussen of in de (professionele) keuken.

Wanneer latex handschoenen gebruiken?

Latex handschoenen kunt u gebruiken voor bijvoorbeeld schoonmaakklussen, medisch gebruik, industrieel gebruik en in de voedingsindustrie. Handschoenen worden voornamelijk gedragen ter bescherming van de handen. Latex handschoenen zijn erg stevig waardoor ze niet snel scheuren. Daarnaast voelt een latex handschoen comfortabel aan en zijn ze erg flexibel. De handschoen vormt een laagje tussen uw huid en het voorwerp dat u aanraakt. Met een latex handschoen blijft de tastgevoeligheid erg hoog. Naast het gebruik van latex handschoenen ter bescherming van uw handen, kunt u bijvoorbeeld een beschermbril gebruiken ter bescherming van uw ogen en een wegwerpschort ter bescherming van uw kleding.

Ander materiaal handschoen

Latex handschoenen kunt u beter niet gebruiken wanneer u werkt met olie of vet. Deze stoffen kunnen de handschoen aantasten waardoor de bescherming vermindert. Ook kan het zijn dat u allergisch bent voor latex handschoenen. In dat geval kunt u een andere soort handschoen gebruiken. Bij Mr. Dental Supplies kunt u naast latex handschoenen ook terecht voor nitril- en vinyl handschoenen.

Latex handschoenen poedervrij

Sommige latex handschoenen zijn gepoederd. Vaak is dit poeder maiszetmeel. Het voordeel van een gepoederde handschoen is dat ze iets gemakkelijker aan en uit te trekken zijn. Het grote nadeel is dat het poeder op het oppervlak dat u aanraakt terecht kan komen. Voor sommige doeleinden is dit geen probleem. Echter is het in bijvoorbeeld de keuken of in een tandartsenpraktijk aan te raden om latex handschoenen poedervrij te gebruiken.

Latex handschoenen kopen bij Mr. Dental Supplies!

Alle producten die wij aanbieden op onze website kunnen direct uit voorraad geleverd worden. Zo dragen wij eraan bij om zoveel mogelijk klanten te voorzien van de juiste benodigdheden zoals latex handschoenen. Onze producten zijn speciaal ontwikkeld voor gebruiksvriendelijkheid, gemak en vooral hygiëne.

Mr. Dental levert rechtstreeks vanuit de webshop en heeft een uitgebreid assortiment. Alle producten zijn direct uit voorraad leverbaar. Bij bestellingen van meerdere aantallen van één product hanteren wij staffel kortingen en gratis verzending bij bestellingen vanaf €125. Bestelt u meerdere producten? Dan bespaart u ook meer geld. Bestel vanaf nu bij Mr Dental supplies en bespaar op uw inkoop!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van het gebruik van latex handschoenen?

Latex handschoenen geven verschillende voordelen, zoals:

  1. Uitstekende bescherming: Latex handschoenen bieden uitstekende bescherming tegen infecties en andere schadelijke stoffen. Ze zijn sterk en duurzaam en kunnen weerstaan aan scheuren en doorboringen.
  2. Comfortabel: Latex handschoenen zijn comfortabel om te dragen, omdat ze elastisch zijn en zich goed aanpassen aan de vorm van uw hand. Dit maakt het gemakkelijk om precisiewerk uit te voeren.
  3. Goede grip: Latex handschoenen hebben een goede grip en maken het gemakkelijk om voorwerpen vast te pakken en vast te houden.
  4. Gevoeligheid: Latex handschoenen zijn dun en zorgen voor een goede tastzin, waardoor het gemakkelijk is om objecten te manipuleren en te voelen.

Hoe kan ik latex handschoenen het beste bewaren?

Wanneer u latex handschoenen gebruikt is het belangrijk om ze op de juiste manier op te bergen om te voorkomen dat ze beschadigd raken en hun beschermende werking verliezen. Het is raadzaam om latex handschoenen op een koele, droge plaats te bewaren, uit de buurt van direct zonlicht, hitte en vochtigheid. Dit voorkomt dat het materiaal uitdroogt, scheurt of broos wordt.

Bovendien moet u ervoor zorgen dat u de handschoenen niet in de buurt van chemische stoffen of oplosmiddelen bewaart, omdat deze de handschoenen kunnen beschadigen. Zorg er ook voor dat u ze uit de buurt van scherpe voorwerpen en ruwe oppervlakken houdt, om te voorkomen dat ze per ongeluk scheuren of beschadigen.

Het is het beste om latex handschoenen op te slaan in een afgesloten container om te voorkomen dat stof en vuil erop terechtkomen en om de hygiëne te waarborgen. Het is ook belangrijk om de vervaldatum van de handschoenen te controleren voordat u ze gebruikt, en om ze weg te gooien als ze over de vervaldatum zijn.

Door deze eenvoudige tips op te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw latex handschoenen in goede staat blijven en hun beschermende werking behouden. Op deze manier kunt u de handschoenen op elk moment veilig en effectief gebruiken wanneer u ze nodig heeft.

Hoe moet ik latex handschoenen op de juiste manier dragen?

Wanneer u latex handschoenen draagt, is het belangrijk om enkele belangrijke stappen te volgen om ervoor te zorgen dat ze goed passen en u de nodige bescherming bieden. Ten eerste is het belangrijk om uw handen grondig te wassen voordat u de handschoenen aantrekt. Dit is om te voorkomen dat u bacteriën en virussen overbrengt op de handschoenen.

Bij het aantrekken van de handschoenen is het belangrijk om ze langzaam en voorzichtig aan te trekken. Dit zorgt ervoor dat ze niet worden uitgerekt of gescheurd. Zorg er ook voor dat de handschoenen goed passen om te voorkomen dat er plooien ontstaan, wat het risico op scheuren vergroot.

Voordat u de handschoenen gebruikt, is het belangrijk om ze te inspecteren op gaten of scheuren. Dit kan worden gecontroleerd door de handschoenen tegen het licht te houden en er doorheen te kijken. Als er gaten of scheuren worden gevonden, gooi de handschoenen dan weg en gebruik nieuwe.

Tijdens het dragen van de handschoenen is het belangrijk om te voorkomen dat ze worden blootgesteld aan scherpe voorwerpen, ruwe oppervlakken en chemische stoffen. Dit kan ervoor zorgen dat de handschoenen beschadigd raken en hun beschermende werking verliezen.

Door deze stappen te volgen draagt u de latex handschoenen op de juiste manier draagt waardoor ze maximale bescherming bieden tijdens het gebruik.