Vinyl Handschoenen

Filters
Vinyl handschoenen ongepoederd - wit/transparant – 100 stuks
Vinyl wegwerphandschoenen ongepoederd 100 stuks
€2,99
Mr. Dental Supplies
Vinyl handschoenen ongepoederd - blauw – 100 stuks
Vinyl wegwerphandschoenen blauw ongepoederd 100 stuks
€2,69
Mr. Dental Supplies
Vinyl handschoenen ongepoederd - zwart – 100 stuks
Vinyl wegwerphandschoenen ongepoederd 100 stuks
€2,99
Vinyl Handschoenen

De vinyl handschoenen, een wegwerphandschoen die uitermate geschikt is voor gebruik bij korte behandelingen. De levensduur van dit product is over het algemeen iets korter dan anderen in de categorie wegwerphandschoenen. De vinyl handschoenen zijn gemaakt van PVC. Een betrouwbaar materiaal dat bekend staat als een geschikt alternatief op latex. Ideaal voor personen met een allergie voor latex maar wel dagelijks gebruik willen maken van hygiënische handschoenen.

De voordelen van Vinyl handschoenen

Over het algemeen is vinyl iets kwetsbaarder dan bijvoorbeeld latex- of nitril handschoenen. Hierdoor is de levensduur gemiddeld iets korter maar is de prijs ook lager. Vinyl is namelijk een zachter materiaal. Heeft u behoefte aan een sterkere handschoen? Bekijk dan ook onze collectie nitril handschoenen en latex handschoenen. Voor eenmalig gebruik raden wij voor de vinyl handschoen te kiezen.

Door de soepele en zachte structuur wordt er een optimale pasvorm gecreëerd. Juist door de dunne structuur zal er geen knellend gevoel ontstaan in pols en/of vingers. Niks is namelijk vervelender dan tijdens een behandeling last te hebben van te strakke handschoenen. Dit zorgt er overigens ook voor dat het gevoel in de vingertoppen optimaal gewaarborgd blijft. Handig voor het kleine precisie werk. Ook voldoen de producten binnen deze categorie aan de EN455 normen.

De nadelen van Vinyl handschoenen

Vinyl handschoenen hebben vele voordelen, maar er zijn ook situaties waarin het beter is om een nitril handschoen of latex handschoen te gebruiken. Vinyl handschoenen zijn minder sterk dan nitril en latex handschoenen. Ze zijn minder geschikt voor zorghandelingen, waarbij er contact is met lichaamsvloeistoffen. Vinyl handschoenen zijn niet bestand tegen chemicaliën. Wanneer je een allergie voor latex handschoenen hebt zijn nitril handschoenen in deze situaties de ideale oplossing.

Vinyl handschoenen bestellen bij Mr. Dental Supplies

Alle producten die wij aanbieden op onze website kunnen direct uit voorraad geleverd kunnen worden. Zo dragen wij eraan bij om zoveel mogelijk klanten te voorzien van de juiste benodigdheden. Plaatst u een bestelling met meerdere eenheden per product? Dan bieden wij u graag staffelkorting aan met groothandelsprijzen. Zo kunt u meer besparen bij het bestellen van meer producten. Daarbij komt een gratis verzending bij bestellingen vanaf €125.

Doe uw voordeel bij Mr. Dental Supplies en bestel vandaag nog!

Veelgestelde vragen

Zijn vinyl handschoenen bestand tegen chemicaliën?

Vinyl handschoenen bieden enige bescherming tegen chemicaliën, maar zijn over het algemeen niet zo bestand tegen chemicaliën als nitril of latex handschoenen. Vinyl is een relatief zacht en poreus materiaal en biedt daarom minder bescherming tegen chemische stoffen die door het materiaal kunnen dringen. In sommige gevallen kan vinyl voldoende bescherming bieden, afhankelijk van het type chemische stof en de concentratie ervan. Bij het werken met lage concentraties van sommige oliën en vetten kunnen vinyl handschoenen bijvoorbeeld voldoende bescherming bieden.
Het is belangrijk om de compatibiliteit van de handschoenen met de chemische stoffen die men gaat hanteren te controleren. Ook is het goed om de handschoenen regelmatig te vervangen om de bescherming te waarborgen. Daarnaast moet men ervoor zorgen dat de handschoenen goed passen en niet beschadigd zijn om te voorkomen dat er chemische stoffen doorheen lekken.
Over het algemeen is het aan te bevelen om bij het werken met chemicaliën gebruik te maken van handschoenen die speciaal zijn ontworpen voor chemisch gebruik, zoals nitril handschoenen of latex handschoenen.

Hoe moet ik vinyl handschoenen opbergen?

Vinyl handschoenen moeten op een koele en droge plaats worden bewaard, uit de buurt van direct zonlicht, warmtebronnen en vocht. Het is belangrijk om de vinyl handschoenen op te slaan in een goed geventileerde ruimte om vocht en schimmelgroei te voorkomen.

Bovendien is het raadzaam om de vinyl handschoenen te bewaren in hun originele verpakking, totdat ze worden gebruikt. Dit is om de hygiëne te behouden en te voorkomen dat de handschoenen vuil worden. Om de kwaliteit en effectiviteit te waarborgen moet de vinyl handschoenen binnen een redelijke termijn worden gebruikt om de kwaliteit en effectiviteit te waarborgen.

Wat is het verschil tussen latex en vinyl handschoenen?

Het belangrijkste verschil tussen latex en vinyl handschoenen is het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Vinyl handschoenen zijn gemaakt van synthetisch PVC-materiaal, terwijl latex handschoenen zijn gemaakt van natuurlijk rubberlatex.

Een ander verschil is dat latex handschoenen over het algemeen een betere pasvorm en elasticiteit bieden dan vinyl handschoenen. Dit komt doordat latex handschoenen zich beter aanpassen aan de handvorm en comfortabeler aanvoelen. Vinyl handschoenen zijn daarentegen minder elastisch en bieden minder bewegingsvrijheid.

Daarentegen zijn latex handschoenen over het algemeen duurder dan vinyl handschoenen. Dit komt door de hogere kosten voor het gebruik van natuurlijke grondstoffen en de meer geavanceerde productiemethoden.

Denkt u na het lezen van deze informatie dat u latex handschoenen nodig hebt? Neem dan een kijkje op onze pagina voor latex handschoenen.

Wat is het verschil tussen nitril en vinyl handschoenen?

Nitril handschoenen zijn gemaakt van synthetisch rubber, terwijl vinyl handschoenen gemaakt zijn van PVC-materiaal. Nitril handschoenen bieden over het algemeen meer bescherming tegen chemicaliën en infecties dan vinyl handschoenen. Dit komt doordat nitril een hogere weerstand biedt tegen scheuren, perforaties en lekken.

Nitril handschoenen bieden ook een betere pasvorm en bewegingsvrijheid dan vinyl handschoenen, omdat het materiaal elastischer is en zich beter aanpast aan de vorm van de hand. Nitril handschoenen worden vaak gebruikt in de medische sector en de industrie waar bescherming tegen chemische stoffen en infecties van groot belang is.

Vinyl handschoenen zijn daarentegen goedkoper dan nitril handschoenen en bieden een basisniveau van bescherming voor toepassingen waar geen hoge mate van bescherming vereist is. Ze zijn vaak populair voor algemene reinigingsdoeleinden, voedselbereiding en lichte medische toepassingen waar er geen risico is op chemische blootstelling of infecties.

Bent u toch op zoek naar nitril handschoenen? Meer informatie en het hele assortiment vindt u op onze pagina voor nitril handschoenen.

Hoe worden vinyl handschoenen gemaakt?

Vinyl handschoenen worden gemaakt van een synthetisch materiaal genaamd polyvinylchloride (PVC). Dit is een polymeer dat wordt gevormd door de polymerisatie van vinylchloridemoleculen.

Het productieproces van vinyl handschoenen begint met het mengen van PVC-poeder en andere additieven, zoals weekmakers en stabilisatoren, om de gewenste fysische en chemische eigenschappen te verkrijgen. Vervolgens wordt het mengsel geëxtrudeerd tot dunne films die in handschoenvorm worden gestanst en gevormd.

Na de vorming worden de handschoenen verder behandeld met warmte om hun vorm te behouden en om eventuele residuen van het productieproces te verwijderen. Hierna worden de handschoenen gewassen en gepoederd (indien van toepassing) voordat ze worden verpakt en verzonden naar de klant.