Autoclaaf testen

Autoclaaf testen

Een autoclaaf is een instrument waarmee door middel van stoom onder druk sterilisatie van vloeistoffen, instrumenten, glazen en meer kan worden uitgevoerd. Er worden drie verschillende soorten autoclaven onderscheiden van elkaar. Onderstaand de diverse klassen autoclaven met bijbehorende toepassing en uitleg.

  • B-klasse. Deze autoclaaf bevat een pomp met vóór- en na-vacuüm. Deze modellen bevatten de meest grote reeks van toepassingen en zijn geschikt voor bijna alles. De B staat dan ook voor Big.
  • S-klasse. Deze klasse is voor speciale toepassingen. De S staat voor Speciaal. Daarnaast bestaat er het VS model waar een Vacuüm S-klasse wordt toegepast.
  • N-klasse. Dit is de laagste klasse en is alleen geschikt voor onverpakte instrumenten. De N staat voor Naked. Onder deze klasse vallen bijna alle instrumenten die niet specifiek een B- of S-klasse hebben.

Met behulp van een chemische indicatie kaart kan de sterilisatie gecontroleerd worden. Hierdoor kan de stoomsterilisatie op een correcte wijze worden gemonitord. Steriel werken wordt hierdoor een stuk makkelijker.


Bowie & Dick test

Het doel van deze test is in principe om inzicht te krijgen in de kwaliteit van stoompenetratie. Door middel van kleurveranderingen van de test kan de kwaliteit gemeten worden. Door een slecht functionerende autoclaaf kan de test falen, dit wilt zeggen dat er te veel lucht plaats vindt.


Autoclaaf testen bestellen bij Mr. Dental Supplies

Alle producten die wij aanbieden op onze website kunnen direct uit voorraad geleverd kunnen worden. Zo dragen wij eraan bij om zoveel mogelijk praktijken te voorzien van de juiste benodigdheden of disposables. Plaatst u een bestelling met meerdere producten? Dan bieden wij u graag staffelkorting aan met groothandelsprijzen. Zo kunt u meer besparen bij het bestellen van meer producten. Daarbij komt een gratis verzending bij bestellingen vanaf €125.

Doe uw voordeel bij Mr. Dental Supplies en bestel vandaag nog. Onze producten eerst beter leren kennen? Maak gebruik van ons gratis proefpakket!