Handschoenen

Handschoenen

Het gebruik van gedegen wegwerphandschoenen is uiterst belangrijk bij het creëren van een hygiënische omgeving. Vooral wanneer u zich bevindt in een omgeving waar fysiek contact plaats kan vinden zoals de tandarts, orthodontist, kapper of dergelijke. Met de juiste wegwerphandschoen kunt u de hygiëne van uzelf, uw cliënten en uw collega’s waarborgen.

Mr. Dental Supplies heeft al jaren ervaring met wegwerphandschoenen en voorziet u graag van een gedegen advies en product.


Welke wegwerphandschoenen zijn geschikt voor mij?

Tijdens de zoektocht naar een geschikt product is het belangrijk om op een aantal aspecten te letten. Er zijn namelijk tal van aanbieders met een grote variëteit aan producten waardoor het overzicht u wel eens kan ontgaan. Mr. Dental Supplies helpt u graag bij de belangrijkste aspecten.


Draagcomfort

Allereerst het draagcomfort van de wegwerphandschoenen. In veel gevallen wordt er per product aangegeven hoe strak of los de handschoenen zitten. Kies daarin wat u fijn vindt maar zorg er voor dat de handschoenen niet te los zitten. Verder is de dikte belangrijk om het gevoel van de vingertoppen te behouden wanneer dit belangrijk is. Geruwde vingertoppen en een rolrand zijn doorgaans fijne aspecten voor de pasvorm.


Rekbaarheid en geur

De scheurbestendigheid is belangrijk om de hygiëne te garanderen. U wilt namelijk niet dat de handschoenen tijdens contact kapot gaan. Rekbaarheid wordt vaak apart benoemd indien de wegwerphandschoenen hiervan zijn voorzien. Bij Mr. Dental Supplies is de rekbaarheid van nitril handschoenen hoger dan de rekbaarheid van vinyl handschoenen. Daarnaast is een geurloos product een stuk aangenamer om te dragen. Ook dit wordt vaak apart benoemd. Onze soft touch vinyl handschoenen bevatten bijvoorbeeld geen geur.

Materiaal

Tot slot dient u goed te letten op het materiaal waarvan de handschoen gemaakt is. Kies bij Mr. Dental Supplies voor nitril handschoenen of vinyl handschoenen. De handschoenen in ons assortiment zijn latex- en poedervrij. Daarnaast raden wij aan om te controleren waartegen de handschoenen bestand zijn. Controleer vervolgens ook waarvoor u de handschoenen gaat gebruiken en of deze combinatie samen gaat.


Welke maat wegwerphandschoenen?

Tot slot kunt u bepalen aan de hand van onderstaande tabel welke maat u nodig heeft. De gemiddelde lengte van uw vingers bepaalt de maat die u nodig heeft.

Welke maat nitril of vinyl (stretch) handschoenen heb ik nodig?

Om de juiste maat handschoen te bepalen dient u de omtrek van uw hand te meten. Het kan natuurlijk voorkomen dat u tussen twee maten invalt. Laat in dat geval de lengte van uw vingers meetellen. Zijn deze relatief lang? Ga dan voor de grotere maat. Zijn deze relatief kort? Ga dan voor de kleinere maat.

  Maat   Inches   Centimeters
XS 7,5 18,75
S 8 20
M 8,5 21,25
L 9 22,50
XL 9,5 23,75

 

Waarom wegwerphandschoenen gebruiken?

De veiligheid van u en mensen in uw omgeving kan beter bewaard worden wanneer u wegwerphandschoenen gebruikt. Daarnaast kunt u met onze dispenserdoosjes bij iedere behandeling een nieuw paar schoon uit de handige doos halen. Bacteriën krijgen zo niet de kans om overgedragen te worden.

Wegwerphandschoenen bestellen bij Mr. Dental Supplies!

Alle producten die wij aanbieden op onze website kunnen direct uit voorraad geleverd kunnen worden. Zo dragen wij eraan bij om zoveel mogelijk klanten te voorzien van de juiste benodigdheden. Plaatst u een bestelling met meerdere eenheden per product? Dan bieden wij u graag staffelkorting aan met groothandelsprijzen. Zo kunt u meer besparen bij het bestellen van meer producten. Daarbij komt een gratis verzending bij bestellingen vanaf €125.


Doe uw voordeel bij Mr. Dental Supplies en bestel vandaag nog!

Veelgestelde vragen

Wat zijn wegwerphandschoenen?

Wegwerphandschoenen zijn handschoenen die gemaakt zijn van latex, nitril of vinyl. Ze zijn speciaal ontworpen voor éénmalig gebruik.

Wat zijn de verschillende soorten wegwerphandschoenen?

Er zijn drie hoofdsoorten wegwerphandschoenen die populair zijn, afhankelijk van de specifieke toepassing en persoonlijke voorkeur. Veel gebruikers kiezen voor nitril handschoenen vanwege hun chemische weerstand, allergie vrijheid en soepele pasvorm. Latex handschoenen zijn ook populair vanwege hun goede pasvorm en bescherming tegen infecties, maar sommige mensen kunnen allergisch zijn voor latex. Vinyl handschoenen zijn meestal goedkoper dan nitril of latex handschoenen.

Het is belangrijk op te weten dat vinyl handschoenen minder sterk en minder slijtvast zijn dan nitril of latex handschoenen en daarom minder geschikt zijn voor bepaalde taken waar sterkte en bescherming nodig zijn.

Waarom worden wegwerphandschoenen gebruikt?

Wegwerphandschoenen worden vaak gebruikt in medische en hygiënische omgevingen om de overdracht van bacteriën en virussen te voorkomen.

Zijn wegwerphandschoenen veilig?

Ja, wegwerphandschoenen zijn veilig voor de gebruiker, zolang ze op de juiste manier worden gebruikt en verwijderd. Ze bieden een fysieke barrière tussen de handen en de omgeving en kunnen helpen de overdracht van bacteriën en virussen te voorkomen.
Het is belangrijk om de juiste hygiëne- en gebruiksprocedures te volgen, zoals het wassen van de handen voor en na het dragen van wegwerphandschoenen en het vervangen van handschoenen na een bepaalde tijd of wanneer ze beschadigd of bevlekt zijn.

Hoe moet u wegwerphandschoenen correct verwijderen?

Wegwerphandschoenen moeten voorzichtig worden verwijderd om te voorkomen dat ze omgekeerd worden en bacteriën uit de binnenkant op de buitenkant terechtkomen. Dit is het juiste proces om handschoenen correct te verwijderen:

1. Was uw handen met water en zeep voordat u de handschoenen verwijdert.
2. Trek de handschoen uit door de binnenkant naar buiten te rollen, zodat de binnenkant van de handschoen niet in aanraking komt met de buitenkant. Vermijd het aanraken van de buitenkant van de handschoen met uw blote huid.
3. Verwijder de tweede handschoen op dezelfde manier.
4. Was uw handen opnieuw grondig met water en zeep nadat u beide handschoenen hebt verwijderd.

Door deze stappen nauwkeurig te volgen, kunt u helpen besmetting te voorkomen en de hygiëne te waarborgen.

Waar moet u op letten bij het kiezen van wegwerphandschoenen?

Er zijn verschillende factoren waar u op moet letten bij het kiezen van wegwerphandschoenen, zoals maat, materiaal en niveau van bescherming. Bij het kiezen van wegwerphandschoenen moet u op de volgende zaken letten:

1. Doel: Bepaal eerst het doel van het gebruik van de handschoenen, bijvoorbeeld voor medische, hygiënische of industriële toepassingen.
2. Materiaal: Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor wegwerphandschoenen, zoals nitril, latex, vinyl en polyethyleen. Elke soort heeft zijn eigen unieke eigenschappen, zoals comfort, pasvorm, duurzaamheid en weerstand tegen chemicaliën.
3. Dikte: De dikte van de handschoenen is belangrijk voor de bescherming en duurzaamheid. Handschoenen met een dikkere wand zijn steviger en bieden meer bescherming, maar zijn ook minder flexibel.
4. Passendheid: Zorg ervoor dat de handschoenen comfortabel passen en gemakkelijk aan- en uitgetrokken kunnen worden zonder dat er beschadiging ontstaat.
5. Ce-certificering: Kijk of de handschoenen voldoen aan de Europese normen en CE-gecertificeerd zijn.

Hoe lang kunt u wegwerphandschoenen dragen?

De duur van het dragen van wegwerphandschoenen is afhankelijk van de specifieke situatie en activiteit, maar meestal worden ze vervangen na ongeveer 4 uur of wanneer ze beschadigd of vies zijn. Daarnaast is het ook belangrijk om te zorgen voor de juiste hygiëne, zoals het wassen van uw handen, zelfs als u handschoenen draagt.