Handschoenen

Handschoenen

Tandarts Handschoenen

Gedurende de zoektocht naar nieuwe wegwerphandschoenen is het belangrijk om naar een aantal zaken te kijken. Denk bijvoorbeeld aan het draagcomfort. Is de pasvorm goed en ben je niet allergisch? Ook is het belangrijk dat de handschoenen geurloos zijn en niet snel scheuren. Verder kunnen geruwde vingertoppen en een rolrand handig zijn. Wil je weten welk soort handschoen je het beste kunt kiezen als tandarts? Lees dan snel verder!

 

Vinyl of Nitril handschoenen kopen?

Het grote verschil tussen Vinyl en Nitril handschoenen is de kwaliteit in dikte. Vinyl handschoenen zijn ideaal voor korte behandelingen, duurt de behandeling toch wat langer, dan raden wij aan te kiezen voor nitril handschoenen. Dit verklaart ook meteen het prijsverschil tussen de handschoenen, de goedkopere handschoenen zijn alleen geschikt voor kortdurende behandelingen. Denk er dus bij de aanschaf van niet wegwerphandschoenen goed over na, voor welk doel u de handschoenen gaat gebruiken.

 

Welke maat nitril of vinyl (stretch) handschoenen heb ik nodig?

Om de juiste maat handschoen te bepalen dient u de omtrek van uw hand te meten. Het kan natuurlijk voorkomen dat u tussen twee maten invalt. Laat in dat geval de lengte van uw vingers meetellen. Zijn deze relatief lang? Ga dan voor de grotere maat. Zijn deze relatief kort? Ga dan voor de kleinere maat.

 

  Maat   Inches   Centimeters
XS 7,5 18,75
S 8 20
M 8,5 21,25
L 9 22,50
XL 9,5 23,75